Fietsroutes

Fietsroutes omgeving Terherne

Veel mensen kennen hem al, rondje Sneekermeer met als hoogtepunt, de oversteek met fietspont Fietsa Versa van of naar Terherne. Maar wist u dat onze pont, onderdeel is van diverse knooppunt routes door de omgeving?

Hieronder enkele routes, met daarin de oversteek met fietspont Fietsa Versa tussen knooppunt 42 en 43.

Pontjesroute de 8 van Grou Zuidlus.

Deze pontjesroute is één van de varianten van de bekende Friese pontjesroute ‘de 8 van Grou’. Je fietst via de pontjes Fietsa Versa en Nye Skou, gelegen aan het zuiden van Grou, vandaar dat het de zuidlus heet.

(34,7 km )


Pontjesroute Akkrum, Terherne, Sneek, Joure.

Met maar liefst drie keer een oversteek met een fietspontje maak je deze prachtige fietsroute door het Waterland van Friesland. Met deze route kom je door verschillende Friese dopen zoals watersportdorp Akkrum, Kameleondorp Terherne en het dorp waar Douwe Egberts is ontstaan: Joure.

(54 km )


Vier pontjes van Joure.

Op de fiets én over het water. Met deze route word je maar liefst vier keer met een pontje naar de overkant gebracht. En geniet ondertussen al fietsend van alle facetten van het mooie Friese landschap.

(50 km )


Fietsroute De Lege Geaen.

Ontdek verschillende Friese dorpjes en streken: onder andere watersportdorp Akkrum, Kameleondorp Terherne en De Lege Geaen (de lage landen), een streek bestaande uit kleine terpdorpjes boven Sneek. Je maakt twee keer de oversteek met een pontje.

(38 km )