Ingebruikname fiets- voetveer Terherne

pontje-uitsnede-900x326-04-07-2016

Na een periode van onderzoek en voorbereidingen, kan de nieuwe fiets-  voetveer-verbinding nu in gebruik worden genomen. Het veer gaat varen van Portunus in Terherne naar jachthaven Sneekerhof, nabij Tersoalstersyl, aan de overzijde van het Prinses Margrietkanaal. De officiële openingshandeling is op 16 juli 2016 bij eetcafe Portunus, Syl 12a in Terherne. Dit feest is voor alle Terhernsters en andere belangstellenden vrij toegankelijk. De onthulling van de naam van het veer zal rond 15.00 uur plaatsvinden en daarna zal het veer haar feestelijke eerste officiële vaartocht naar Sneekerhof maken, vergezeld door genodigden.030

Vanaf 17 juli vaart het veer dagelijks van 10.00 – 20.00 uur.

Een overzet kost € 1,50 p.p.

 

Eén gedachte over “Ingebruikname fiets- voetveer Terherne”

  1. Een geweldig initiatief. Wij waren vanmiddag (18 juli 2016) bij het veer Sneekerhof om overgezet te worden. Het was er al aardig druk en toen het veer aanmeerde kwamen vanuit het restaurant en het terras veel klanten om overgezet te worden. Het toegestane aantal van twaalf werd ruimschoots overschreden. Er was verwarring over de volgorde om mee te kunnen.
    Is het mogelijk om en soort nummertje te trekken om misverstanden te voorkomen.
    Ik dacht zelf aan een soort nummer als bij een bakker of slager, maar dan met kleuren. In voorkomende situaties kan gemakkelijk geruild worden, zelfs ongeletterden kun het begrijpen. De volgende vaart is kleur rood, dan groen enz. Met een frequentie van ongeveer 2 tot 3 vaarten per uur kan met een maximum van 8 kleuren gewerkt worden.
    Uit de automaat komen dus telkens maximaal 12 bonnen van de zelfde kleur. De vaarten volgen een vaste volgorde in het kleurenschema.
    wellicht een idee, want dat deze veerpont een succes wordt in mij wel duidelijk. Met enige zelfregulering zullen er weinig of geen misverstanden komen en kan iedereen zijn beurt zonder zich te bekommeren of hij of zij nog mee kan op het terras afwachten. Scheelt veel scheve gezichten.

Reacties zijn gesloten.